Nya bänkar och bord till Norn och Knapptjärn

berättat av Bengt-Erik Johansson

Jan Karlsson och Bengt-Erik Johansson har under senvintern snickrat nya utomhusbänkar och bord till Norn och Knapptjärn. Möblerna är av samma modell som de som redan tidigare finns på Norn med sittbänkarna fästade direkt mot borden. Materialet är lärkträ, som skänkts av Jan Karlsson. Lärk är det träslag som bäst klarar väder och vind och förhoppningen är att besökare på Norn ska kunna ha glädje av bänkarna i många år framöver.

Två av bänkarna är placerade vid Knapptjärn och två på Norn, en vid majstångsplatsen och en på gräsmattan mittemot Frankrikesmedjan. Där fanns tidigare bänkar i anslutning till den gamla lekplatsen. Vi får se om besökarna kommer att använda den. Om inte får den flyttas upp till majstången.

Bänkarna är märkta med ordet Norn på tvärslån under bordsskivan. Detta för att eventuellt mindre nogräknade personer som skulle vilja ta med sig dem någon annanstans ska tänka efter innan de skrider till verket. Det torde vara svårt att förklara varför en Nornmärkt bänk står i ens trädgård eller på ens sommarstugetomt.

På bilden ses Monica Johansson, boende på Norn, provsitta en av de nya bänkarna. Hon ser ut att trivas. Den andra bilden visar Nornmärkningen.

Till sidans början