Midsommar 2015

Midsommarfirandet började traditionsenligt med samling i Norns kapell. Enligt kyrkvärden Tommy Arvidsson var kapellet så gott som fullsatt, trots att kyrkbussen hade färre resenärer än vanligt. Sommargudstjänsten hölls av församlingsprästen Jimmy Werf som höll en medryckande predikan. Psalmer sjöngs och instrument spelades, Marie Montén-Hedman sjöng.

För ett lyckat midsommarfirande behövs det förberedelser. Arbetet började redan på torsdagskvällen. Medlemmar av föreningens styrelse och några sommarboende i Norn gick ut och plockade massor med björklöv för att göra girlanger till stången. Nästa dag plockades blommor av vilka gjordes blomsterkransar, då var arbetsstyrkan uppe vid ett 20 tal hjälpande händer.

Vädret visade sig inte från sin bästa sida, men vi hoppades att det skulle klarna upp, och att folk skulle komma. Till förberedelserna hörde också till att få högtalarsystemet att fungera, vilket Anders Sundström och Nisse Lundqvist ordnade förträffligt i regnet.

Vädret blev inte bättre, det småregnade i stort sett under hela firandet men trots det kom folk ändå. Midsommarfesten började med den pampiga flaggparaden. Intåget leddes av Avesta Folkdanslag tätt följd av Sören Bergman bärande på föreningens flagga. En kort välkomst- och tacktal hölls av Inger Johansson och hon avslutade sitt tal med att utbringa ett leve för sommaren.

Den vackert smyckade majstången restes med hjälp av Stora Norns Sportstugeförening. Publiken uppskattade den vackra majstången och applåderade varmt.


Avesta Folkdanslag underhöll med både sång och dans för att sedan leda dansen och lekarna kring majstången.

Besökarna kunde sedan gå till Magasinmuseet och titta på bruksföremål av skiftande slag eller gå till skolan där det visades bildspel både om timmerflottning och en film av Helmer Nornsjö som guidar i Norn. Det fanns också möjlighet till olika slags intag av förtäring, hos Rune Holst, kolbullar eller hos Lisbeth och Sven-Gunnar Karlsson, kaffe och korv.


Midsommarfirandet i Norn är alltid populärt och välbesökt. Antalet besökare uppskattades i år till cirka 500 personer.


Väl mött nästa år!

 

Till sidans början