Nytt rastbord på plats vid Knapptjärn

genom Bengt-Erik Johansson

Förra året invigdes under festliga former det nya utflyktsmålet vid Knapptjärnsgruvan tre kilometer öster om Norn. Norns Bruks vänner hade röjt och grusat upp gångvägar så att besökare lätt kunde vandra igenom det gamla gruvområdet och titta på de lämningar som finns kvar. Flera nya skyltar har också satts upp som berättade om hur driften gick till och hur området såg ut på den tiden då allt var i full gång. Till bekvämligheterna hörde också två rastbord som var tänkta för besökare att sitta ner vid och ta en fika och njuta av omgivningarna.

Två veckor efter invigningen var rastborden borta. Stulna av folk som förmodligen tyckte borden passade bättre vid någon sommarstugetomt eller liknande än för besökare vid Knapptjärn.

Men nu finns ett nytt bord på plats. Jan Karlsson och Bengt-Erik Johansson från Norns Bruks vänner har tillverkat ett större och betydligt tyngre bord. Hjälp med finansieringen har man fått från Hedemora Kommunbygderåd. Den som ska stjäla det nya bordet får utrusta sig med kraftiga hjälpmedel om det ska lyckas. Men låt oss hoppas att bordet får stå kvar den här gången.

Rastborden vid Knapptjärn

Så till alla besökare: - Nu går det att ta med fika till Knapptjärn igen. Ett nytt bord är på plats!

Till sidans början